2013. július 24., szerda

A Fotózás

Kitaláltam, hogy kéne egy normális fotóanyagot csinálni az ékszerekről, mert a tárgyfotók szépek ugyan, de elég élettelenek. Ha az ember ingyen fotót szeretne, a legjobb helyen jár, Berlinben ugyanis minden van ingyen, csak tudni kell a varázsszavakat. "Jó gyakorlati lehetőség", "jól mutat majd a portfóliódban", stbstb. ("Fizetni sajnos nem tudunk..." - ha nem lett volna egyértelmű. :P)

Viszont az, hogy végül összejött a fotózás, a jó kapcsolatoknak köszönhető. ;) A lakótársunk ugyanis modellkedik, így a legjobb embert kérdeztem meg, hogy lehetne villámgyorsan összehozni egy fotózást. Birke német módra intézkedett, és vállalta a modellkedést, lett fotós, elment helyszíneket fotózni, aztán ruhákat válogattunk, szetteket állítottunk össze, fotóztunk le, szóval komoly előkészületek folytak ám, nem csak úgy "csapjunk a lecsóba"-módjára ment a dolog.

összeállítások próbálgatása

Szombat délután elindultunk együtt a Hauptbahnhofra, hogy találkozzunk Hanssal, a fotóssal, és úgy terveztünk, hogy a kormányzati negyed szuper geometrikus épületei között ejtjük meg a fotózást. Hmm, milyen üres a híd. Hmm, miért áll ott egy rendőrautó? Nem baj, lesétálunk a másik hídhoz, max kerülünk egy kicsit. Hmm, az is üres. Jé, az egész kormányzati negyed üres, így jobban belegondolva. Szóval hiába a helyszínválogatás, előfotózás, a kormányzati negyed teljesen le volt zárva szombaton. :( Végül maradtunk a Spree másik oldalán, lettek fotók a hídnál, parton, bár utólag be kell látnom, hogy kb mindegy, milyen helyszínt választottunk... ugyanis Hansnak olyan profi felszerelése volt, hogy a háttér lényegében az összes fotón lényegtelen, annyira életlen az egész.

fotózás közben

A képek zseniálisak lettek, Birke nagyon profin pózolt és szegény tűrte a tűző napon, 30 fokban a meleg blézert is, Hans profin fotózott, én meg eldöntöttem, hogy soha nem leszek fotóasszisztens, ugyanis nekem kellett tartanom az árnyékoló cuccokat, a szél pedig ennek köszönhetően majdnem befújt a Spree-be párszor. :P (Hans megnyugtatott, hogy amennyi rendőr van most itt, kb 20 mp és kikapnak a vízből úgyis. :P)


A fenti képen csodás fejet vágok, épp hunyorgok a napsütés fele... :P Ez az árnyékoló cucc, amit a fejem fölött kellett egyensúlyozni és a szélben kb vitorlaként működik. :P

Egyébként komoly szerződést írtunk alá mindhárman a fotózás előtt, mit, hol és hogyan lehet publikálni, úgyhogy a kész képeket egyelőre nem fogom megmutatni, vagy nem a blogban legalábbis.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése