2013. július 16., kedd

Berghain és Mauerpark

A Berghain az egyik leghíresebb berlini klub, és részben arról ismert, hogy elég nehéz bejutni. :P Beállsz az 1-2 órás sorba, aztán sorra kerülsz, és ha a biztonsági őrnek olyan kedve van, nem enged be. Helló, mehetsz haza. Szerintem megérné nyitni mellette 2-3 másik helyet azoknak, akik nem jutottak be. :P Nem mehetsz be általában, ha külföldi vagy. Ha sokan vagytok együtt. Ha van rajtad sapka. Vagy ha nincs. Vagyis nem nagyon lehet tudni, mitől függ.

Nos, Gábor egyik tanítványa rendszeresen fellép itt DJ-ként, így nem olyan nehéz bejutni, ha az ember fent van a vendéglistán. Haha, ahogy azt mi elképzeltük. :P Tavaly már egyszer nem engedtek be, pedig rajta voltunk a listán, bár akkor valószínűleg már senki nem mehetett be, mert este 10 óra volt. (A buli szombat éjféltől kb hétfő hajnalig tart.)

Hétvégén megint megpróbáltunk bejutni, annyi nehezítéssel, hogy aki felírt minket, hajnal 5-kor lépett fel. Így jobb híján azt találtuk ki, hogy nem fekszünk le aludni, hanem oda megyünk fél 4 fele, aztán el 6-kor, akkor alszunk úgy egy órát, és megyünk ki a Mauerparkba árulni.
Gondolom már ki lehetett találni, hogy megint nem engedtek be. :P Elvileg nem ment el az sms, amiben a nevünk volt. :P 

Úgyhogy némi téblábolás és nulla alvás után haza jöttünk. 7-kor (hajnalban) már ágyban is voltam. :P Nem volt egyszerű ezek után kimenni 9-kor a parkba... a szuper helyünket már el is foglalták addigra, de baromi mázlink volt, mert lepakoltunk a tavalyi helyre, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Rá két percre érkezett meg a másik két állandó árus, nekik még szorítottunk helyet, és már be is telt a hely.

Este 5 után jöttünk csak el, és már 10-kor ágyban voltunk. Én kb 12 órát aludtam egyhuzamban, annyira fáradt voltam ezek után...

Amúgy soha nem gondoltam volna, hogy hajnal 6 előtt nem lehet pisilni az Ostbahnhofnál és az Alexanderplatzon sem. Azt hiszem, még soha ilyen lassan nem értünk haza aznap reggel. :PP (a WC center - tényleg ez a neve - csak 6-kor nyit, mi meg még pont előtte voltunk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése