2013. július 9., kedd

Hétvége

A hétvége a szokásosnál is mozgalmasabbra sikerült. Szombaton elmentünk a Martin Gropius Bau-ba Itten & Klee kiállítást nézni, és ha már arra jártunk, bóklásztunk kicsit a Potsdamer Platz környékén. Fura, hogy ez a része mennyire más a városnak, mint amerre amúgy mászkálni szoktam. (Mondjuk erre múlt héten a fogorvosnál is rácsodálkoztam már.) A kiállítás egyébként szuper volt, érdekes volt látni, hogy pl Itten korai képei még mennyire akadémista festmények voltak, aztán milyen színtanulmányok lettek belőle a végén...

Vasárnap szokás szerint irány a Mauerpark, viszont két hete foglaltunk fedett asztalt, most először. Persze most vasárnap ragyogó napsütés volt, úgyhogy kb semmi értelme nem volt a fedett asztalnak, esetleg annyiból volt jó, hogy nem tűzött oda annyira a nap. Viszont hiába az előre befizetés, asztalt a helyszínen kell foglalni reggel. Azaz mehettünk ki reggel 6-ra, hogy jó helyünk legyen. Végül tényleg kiértünk 6 után nem sokkal. Ilyen korán sem mászkáltam még a városban... :P Vicces volt, mert meglepően tele voltak az utcák, többnyire buliból részegen hazavergődő fiatalokkal. Amikor 9 fele menni szoktunk, olyankor pont nyugi van: a bulizók már haza mentek, a többiek meg még nem keltek fel.
Végül egész jó helyet kaptunk. Leterítettük az asztalt, aztán mentünk haza aludni. :P 3/4 10 fele mentünk csak vissza, akkor már elég nagy nyüzsgés volt a parkban. Végül sikerült egy csomó ruhát is eladni (merthogy ezért akartam annyira fedett asztalt: csomó olyan cucc van, amit nem akarok vissza vinni Pestre, pl ruhák, amiktől megpróbáltam megszabadulni kisebb-nagyobb sikerrel).

Egyébként teljesen megdöbbentően nyár van Berlinben is, ma pl simán strandidő. És egész hétre napsütést mond. Hihetetlen! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése