2011. szeptember 20., kedd

Volkshochschule, integrationskurse

...vagyis népfőiskola (adott esetben a pankowi), integrációs nyelvi kurzus. Végre elindult a nyelvtanfolyam, és egészen december közepéig tartani is fog. Legalábbis, ez a szett. "B+" névre hallgat, ami a B1-re épül, vagy valami ilyesmi. 20-an vagyunk, a legtöbben olaszok, de van japán, spanyol, grúz, szerb, lengyel, amerikai is, a teljesség igénye nélkül. Azért néhányan elég bután néztek az "Ungarn" szó hallatán a bemutatkozásnál. :-P


A fenti kép az iskola ablakából készült. Nagyon hangulatos udvara van, már erősen sárgul a gesztenyefa, szemben pedig egy gyönyörű templom áll. Ja, és a másik oldalon a park - de ezt kár kiemelnem, az utóbbi időben ugyanis az az érzésem, hogy itt minden utca minimum 2 kilométeres és parkban végződik.



Az iskolában egyébként nem csak nyelvoktatás van (és nem csak integrációs abból sem), például ha majd egyszer lesz annyi pénzem, ide fogok járni rajzolni is, de van Photoshop oktatástól kezdve jógán át minden.

Ez a már emlegetett szemközti templom.

Az idő egyébként elég erősen őszies, tegnap egész nap szakadt az eső, kb 17 fok lehet, ma szimplán csak nem hajlandó kisütni a nap. Én meg nem vagyok hajlandó egyelőre vastagabb pulcsit hordani. :-) (Oké, kardigánban és kabátban még nem vállalhatatlan az idő.) Ha elég bátor leszek, legközelebb biciklivel megyek órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése