2011. szeptember 18., vasárnap

Internet nélkül

Az van, hogy az előző lakó elvitte a modemet, mert beijedt, hogy büntetést kell fizetnie, ha nem adja le időben. Az új viszont nem érkezett meg. A helyi szolgáltatónak ugyanis nincs semmilyen személyes ügyfélszolgálata, így csak telefonálni lehet, a modemet pedig kiküldik, nem lehet személyesen elhozni, azt viszont nem mondják meg, mikor. Így napok óta alig merünk kimozdulni, de a modem csak nem jön.

Viszont a Hong-Kongból rendelt csomagom egy hét alatt ide ért, legalább az megtalált.

Ma végre eljutottunk az IKEA-ba is, és sajna súlyos vagyonokat hagytam ott, viszont végre lett fiókos szekrényem, így már a kézműves cuccokat is ki fogom tudni pakolni a papírdobozokból. Mondjuk durva volt a 13 kilós csomagot plusz egyéb cuccokat haza cipelni az S-bahnon...

A babysitterkedés elég döcögősen alakul, végül tegnap délután kellett mennem a bölcsibe, és egyben négy órát töltöttem a kislánnyal, akire vigyáznom kell. Elég agysorvasztó program. ;-) Na jó, nagyon cuki a kislány, és igazából nem is sírt, de pont annyira pici, hogy nehéz igazán lekötni. A délután legnagyobb felfedezése az volt, hogy a plüssméhecskét hozzá lehet csapkodni az asztalhoz, és akkor brutálisan fülsértő hangot ad ki. Néztünk német rajzfilmet is, hát nem tudom, melyikünk értett belőle többet. ;-) Örülök, hogy végül jól alakult a délután, de azért főállásban biztos nem vigyáznék gyerekekre: iszonyúan nagy figyelmet igényel, még a telefonomért is csak úgy mertem kimenni az előszobába, hogy magammal csaltam a gyereket, ugyanis ha két percre ott hagytam valahol, hiába nézett éppen mesét, megijedt és sírni kezdett.

Hétfőn indul a német tanfolyam, végül nem annyira intenzív, csak heti 3x2,5 óra. Amikor kiderült, hogy megvan a b1 nyelvvizsgám, azt mondták, mindenképpen "b+"-ra menjek, ami lényegében b2.1, abból pedig már nincs 5x5 órás kurzus. Mondjuk, nem bánom. Nem hiszem, hogy a nyelvtudás feltétlen attól függne, mennyit ülök bent az iskolában. 5x5 óránál nagyobb az esélye, hogy lemaradok, így legalább tudok készülni az órákra.

Normális internetet akarok...! (most telefonról nyomjuk hárman, napok óta nem sikerült betölteni az index.hu-t. Sem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése