2012. január 24., kedd

Lakás...

Pont tegnap mondtam skype-on, hogy úgy tűnik, kábé megoldódott a biztosíték-para: decemberben már kb heti 3x cseréltük a biztosítékot. Most lecsavartuk teljesen a konyhában a vízmelegítőt, cserébe jéghideg vízzel próbálunk mosogatni. Mivel a konyhában amúgy is kb 16 fok van, már szinte fel sem tűnik. :P Így viszont még jobban kezd eluralkodni a káosz a konyhán, hiszen kinek van kedve huzamosabb időt ott tölteni?

Aztán péntek fele megint lement az áram, biztosíték csere, a szokásos. Aztán tegnap este megint. Mondjuk a vízmelegítő egy picit feljebb lett csavarba a fentebb említett állapotok miatt. Lakótárs lemegy kicserélni, bazi nagyot szikrázik, jobb híján eldobja/elejti a biztosítékot, ami eltörik, a foglalattal együtt. Összecelluxoztuk, második próbálkozásra a helyén is maradt. :P Viszont a mikrót kár elindítani, mert rögtön vibrálni kezd a lámpafény... Úgy feküdtem le aludni végül, hogy bekészítettem a gyertyát-gyufát, biztos voltam benne, hogy reggel már nem lesz áram. Aztán túléltük, de reggel is villogott a lámpa. Délelőtt viszont magától megjavult, és azóta is megy - nagy illúziók nincsenek, jó, ha pár  napig. Vettünk biztosítékot meg foglalatot, de még nem cseréltük ki addig, amíg ez megy... És mindannyian nagyon reménykedünk, hogy a következő cserénél senkit nem vág agyon az áram.

Az előbb meg lakótárs jön be a szobámba, hogy figyi, kigyulladt a tapétám. Mmint az övé, nem az enyém. Mondjuk, tapéta nincs is a falon, viszont a cserépkályha mögött egy szakaszon tényleg békésen parázslott a vakolat. Fogalmunk nincs, mi történhetett, a kályhából kivezető cső tűzforró volt, körülötte kezdett megperzselődni a fal. De amúgy a kályha teteje is végig van repedve, ezt már korábban is tudtuk, miután minden egyes alkalommal, amik begyújtunk, fura, édeskés és nagyon büdös van a szobában.

Szóval, költözni kéne... mert ez így kezd túlélőkalandra emlékeztetni. Annak sem örülök, hogy van egy csurig töltött gázpalack a szobámban. Egyetlen szívás, hogy amellett, hogy a lakás nagyon jó helyen van, nagyon olcsó - na persze ezek után nem meglepő -, és hasonló áron nem fogunk találni lakható helyet. Legalább nyárig ki kéne húznunk valahogy, amíg lemegy a nyelvtanfolyam. Amúgy meg nyáron tényleg jó kis hely ez: besüt a nap, nem fagyunk szét a konyhában, szuper a közlekedés is... nemár. :(

2 megjegyzés:

  1. Hogy bírjátok ezt az őrült hideget? Remélem már rendben van a kályha és a konyhát sem hagyjátok fűtetlenül - minél hamarabb tudtok költözni, annál jobb.

    VálaszTörlés
  2. Jé, erre nem is válaszoltam... a konyhában (és a fürdőben is) sajna csak elektromos fűtés van, ami nem sokat ér, és drága is, így csak ha ott vagyunk, akkor használjuk.
    Viszont most már hiszek benne, hogy jön a tavasz, pl reggel már csak 15 fok volt a konyhában. ;) Meg azért ez a lakás tényleg baromi olcsó, közlekedés szempontjából kb nem is lehetne jobb helyen, és tavasztól őszig minden nagyon jó (Gábor áprilisban költözött be). Költözni sajna csak akkor, ha már nekem is van rendes munkám, mert ennél jobb állapotban már csak drágább lakások lesznek. :(

    VálaszTörlés